Tävlingsformer

Vi håller ridskoletävlingar i både hoppning och dressyr på flera olika nivåer.

Dressyr och hoppning

Ingen tävling blir av utan funktionärer. Är man med och tävlar så räknar vi med att man också deltar som funktionär. Yngre barn kanske inte har möjlighet att ta ansvar över en funktionärsuppgift, men vi räknar med att deras målsman kan hjälpa till. Man får vara beredd på att exempelvis vara funktionär under eftermiddagen även om man själv startat på förmiddagen. På en tävling finns många typer av funktionärsuppdrag, man måste inte vara hästkunnig för att klara av alla uppgifter! Har man inte möjlighet att hjälpa till under dagen så kan det finnas uppgifter som behöver göras före tävlingsdagen. Funktionärsuppgift tilldelas i samband med anmälan. Alla tävlande ansvarar för att läsa funktionärslistan innan tävlingsdagen.

Banbygge / bygge av dressyrstaket sker vanligtvis dagen före tävlingen, läs ryttarmeddelandet för exakt tid. Alla tävlande är med och hjälper till med detta.

KlasserHoppningDressyr
Miniserien
220 kr
Endast juniorer
Hemlig häst, ange fyra önskemål vid anmälan
Medhjälpare på banan är tillåtet
30 cmSpecialprogram i skritt & trav
Debutantserien
240 kr
Rosett och pris till placerade ryttare
Junior och senior
Juniorer hemlig häst, ange fyra önskemål vid anmälan
40, 50, 60 cm
Bedömning A eller stilbedömning, ingen omhoppning.
Specialprogram i skritt & trav
Elitserien
270 kr
Rosett och pris till placerade ryttare
60 cm (enbart på b-ponny), 70, 80, 90, 100 cm
Bedömning A, A:0/A:0 två faser eller stilbedömning. Omhoppning kan förekomma.
LC, LB, LA

Välkomna med frågor & funderingar!

Policy (regler) under alla tävlingar på Varbergs Ridskola:


Man hälsar på alla! Stora som små.

  • Vi peppar och hejar på varandra. Att tävla ska vara roligt! Tänk på att alltid ha en bra attityd- även om ridningen kanske inte gick så bra som du hade tänkt dig. Dåligt uppförande kan medföra startförbud. Detta gäller vuxna och barn och även föräldrar!
  • De som rider samma häst ska sköta hästen tillsammans under tävlingsdagen. Den som är mest van tar hand om den andra och visar hur det går till. Man följer med ”miniryttaren” till banan och finns som hjälp vid behov. Man ska putsa utrustning, byta tillbaka schabrak, mocka i spiltan eftersom hästen står inne och se till att den kommer ut i hagen efteråt (man går tillsammans med de andra)
  • Man hjälper till som funktionär när man kan, alla som deltar på tävlingen ska vara funktionär. Det krävs ganska många för att genomföra en tävling och det är kul att hjälpa till! Det finns även uppgifter att utföra både innan och efter tävlingen. Se funktionärslistan för att veta var du ska vara.