Personal

Ida Johansson

Ridskolechef, delägare, ridlärare

Arbetsuppgifter på ridskolan: Jag har ridlektioner på olika nivåer och har även privatträningar för elever med egen häst. Jag har också hand om en del administrations samt ansvar över att se till att den dagliga verksamheten flyter på med hästar och personal.

Egen häst och tävlingsmeriter: Jag har tidigare haft ett flertal olika unghästar och tävlat MSV dressyr och 110 hoppning. Just nu har jag en valack som heter Excelzior KS, född 2010. Han har tidigare tävlat en del i hoppning och just nu tränar vi både hoppning och dressyr. Förhoppningen är att kunna tävla lite högre klasser i dressyr så småningom när vi är redo för det. Än så länge har vi tävlat upp till MsvB-nivå i dressyr.

Arbetsmeriter: Jag är utbildad hippolog, diplomerad Svensk Ridlärare Level 2 och har en kandidatexamen i hippologi. Under hösten 2014 började jag jobba på Varbergs Ridskola, och har dessförinnan jobbat som ridlärare på Hallsta Ridklubb och Nyköpings Ridsällskap samt som yrkeslärare på Sveriges Ridymnasium här i Varberg.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Jag älskar att jobba med både hästar och människor, ingen kombination mellan häst och människa är den andra lik vilket gör mitt jobb väldigt spännande. Det roligaste är att se både hästar och elever utvecklas på olika sätt!

Charlotte Wettberg

Ridskolechef, delägare, ridlärare

Föräldraledig t.o.m. HT22

Arbetsuppgifter på ridskolan: Håller ridlektioner för både barn, ungdomar och vuxna, personalansvar, administration, håller privatträningar i dressyr och hoppning.

Egen häst och tävlingsmeriter: Har i nuläget ingen egen häst för ridning då min gamla trotjänare är utlånad. Med honom har jag genom åren varit flitig på dressyrbanorna och tävlat dressyr upp till och med nivån Prix St. Georges. Jag har även tävlat andras hästar i MsvC/B-klasser i dressyr, samt i hoppning till och med 110 cm.

Arbetsmeriter: Jag är utbildad Hippolog, har en kandidatexamen i hippologi och även diplomerad Svensk Ridlärare Level II. Jag tog examen år 2012 och har sedan dess jobbat här på Varbergs Ridskola. Både före och under min utbildning har jag haft anställningar på ridskolor i Säffle och Kungsör.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Framförallt att få jobba med mitt stora intresse; hästar! Undervisning och utbildning av både ryttare och hästar ligger mig varmt om hjärtat, vilket gör att det här jobbet passar utmärkt! Jag gick in som delägare i ridskolan sommaren 2014, och sedan dess har jag också fått lära mig mycket mer om hur man driver en verksamhet och allt därtill, vilket är spännande och utvecklande!

Lina Karlsson Budde

Ridlärare

Arbetsuppgifter på ridskolan: Jag håller i ridlektioner på olika nivåer och har även privatträningar för elever med egen häst. Jag har ansvar för en del administration såsom fakturering, schemaläggning och kundkontakt. Ridning och utbildning av ridskolans ponnyer och hästar är också en del av mina arbetsuppgifter.

Egen häst och tävlingsmeriter För tillfället har jag ingen egen häst. Nu när jag inte har någon häst passar jag på att rida extra mycket på ridskolans fina hästar och ponnyer. Jag har tävlat i både hoppning och dressyr upp till LA-nivå.

Arbetsmeriter: Jag har jobbat på Varbergs Ridskola sedan sommaren 2013. Har en kandidatexamen i hippologi och är diplomerad Svensk Ridlärare Level II. Jag har även läst pedagogik och ekonomi på universitetsnivå.

Har tidigare jobbat som ridlärare på Björneröds ridcenter, Clarebergs ridklubb och Ranchens ridläger.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Att det är varierande och att jag får jobba med mitt intresse.

Åse Persson

Ridlärare

Arbetsuppgifter på ridskolan: Jaghar ridlektioner för olika nivåer för både nybörjare, juniorer och seniorer. Utöver det så har jag även ansvaret över våra fantastiska Ledstjärnor.

Egen häst och tävlingsmeriter: Jag har en egen häst, Grace Kelly, som är min första och enda egna häst hittills. Innan hon blev min så red jag och tränade med andras hästar otroligt mycket utöver att rida på ridskola. Jag har startat på tävling upp till Msv i dressyr och 110 cm i hoppning.

Arbetsmeriter: Jag är utbildad Hippolog, har en kandidatexamen i Hippologi från 2020 och är även Svensk Ridlärare Level II. Jag har tidigare jobbat på Marks Ridklubb som ridlärare (både före och efter min utbildning) innan jag började här i Varberg efter sommaren 2021. Utöver arbetet på ridskola har jag även haft en del träningar i både dressyr, hoppning och kadrilj för ryttare med egen häst.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Det roligastemed mitt arbete är att få jobba med det jag brinner för och att få göra det tillsammans med fantastiska kollegor (både två- och fyrbenta). Att få utveckla ryttare/ekipage och samtidigt utveckla mig själv.

Tina Severinsson

Ridlärare

Arbetsuppgifter på ridskolan: Jag har ridlektioner för både juniorer och seniorer på olika nivåer, allt från nybörjare till tävlingsgrupper. Jag har också ansvar för halvfodervärdarna.

Egen häst och tävlingsmeriter: Jag har tidigare tävlat upp till 135 cm hoppning och MSV dressyr. Idag har fokuset flyttat från tävling till avel och jag har ett par ston och en unghäst hemma, men även min första och äldsta tävlingshäst som nu är 29 år bor på gården.

Arbetsmeriter: Jag är utbildad Hippolog Ridlärare och har arbetat med hästar hela livet. Jag har arbetat som ridskolechef, ridlärare och tränare i både dressyr och hoppning. Jag har även arbetat och både tävlat och undervisat på Irland. Förutom mitt arbete på Varbergs Ridskola så driver jag egen verksamhet med avel, import och saluhästar samt privatelever.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Att få arbeta med det jag älskar! Att undervisa och få se ryttare och hästar utvecklas och detta i en professionell miljö där alla arbetar utifrån gemensamma värdegrunder med hästen i fokus.

Lina Berglund

Ridärare

Arbetsuppgifter på ridskolan: Ridlektioner för seniorgrupper måndagskvällar, vikarie i andra grupper vid behov.

Egen häst och tävlingsmeriter: Jag har tyvärr ingen egen häst just nu men har tidigare både utbildat och tävlat hästar upp till och med Intermediaire dressyr. För tillfället är jag halvfodervärd på ridskolans fina häst Sammy och har honom som min egen några dagar i veckan.

Arbetsmeriter: Jag har tidigare arbetat som ridlärare ca 15 år, även som stallchef och ridskolechef. Idag har jag delvis sadlat om och arbetar i huvudsak som mäklare och med försäkringar. Jag är utbildad dressyrdomare och överdomare.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola är såklart att få överföra mina kunskaper till eleverna!

Laura Östergaard

Ridlärare, instruktörselev, helgpersonal

Laura är en av våra instruktörselever som är ridlärare för tre ridlektioner i veckan, på måndagar och onsdagar. Hon jobbar även i stallet vissa helger.

Elin Andersson

Ridlärare, instruktörselev, helgpersonal

Elin är en av våra instruktörselever som har två ridlektioner på tisdagar varje vecka. Hon jobbar även i stallet vissa helger.

Linnea Nilsson

Stallpersonal, stallansvarig

Arbetsuppgifter på ridskolan: Jag arbetar i stallet och med hästarna och utför alla uppgifter kopplat till det.

Arbetsmeriter: Jag har läst djurvård på Munkagårdsgymnasiet. Är uppvuxen på gård och har haft flera hästar hemma att rida på.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Att få vara med alla fina och trevliga hästar.

Emelie Kroon

Stallpersonal

Arbetsuppgifter på ridskolan: Arbetar i stallet och med hästarna, utför alla uppgifter kopplat till det.

Arbetsmeriter: Har gått hästhållningslinje på Kvinnerstaskolan i Örebro, gick ur 2004. Har jobbat på Mellerud Ridklubb i många år som stall- och hästskötare. Har även arbetat som beridare med rida in unghästar, och att arbeta hästar från marken. Jag har tidigare tävlat MSV B i hoppning. Har nu en unghäst hemma, våra mål att komma ut och tävla och ha rolig tillsammans. Vi tränar varierat i dressyr, hoppning, WE och horsemanship.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Att det är varierar med uppgifter, få arbeta med det jag gillar. Att vara med alla härliga två- och fyrbenta arbetskollegor i stallet. Bättre ställe finns inte! :)

Malin Jönsson

Stallpersonal

Arbetsuppgifter på ridskolan: Jag arbetar i stallet varje vardag. Jag fodrar, mockar, sköter om hästarna och har extra ansvar för tvätten och sadelkammaren.

Arbetsmeriter: Jag har ridit och jobbat på Varbergs Ridskola i många år. Min favorithäst i stallet är Max. Jag rider lektion en gång i veckan och brukar vara med på ridskolans dressyrtävlingar.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Det roligaste är att sköta om hästarna och att vara i stallet.

Hanna Sassersson

Instruktörselev

Hanna är en av våra instruktörselever.

Carolin Magrino

Instruktörselev, helgpersonal

Carolin är en av våra instruktörselever. Hon jobbar även i stallet vissa helger.

Findus

Stallkatt

Allan

Stallkatt

Flyttade till oss sommaren 2021 och såklart döpt efter då nyblivne OSguld-hästen All In, "Allan"!

Eddie

Stallkatt

Flyttade till oss sommaren 2021 och såklart döpt efter då nyblivne OSguld-hästen King Edward, "Eddie"!

Saga Kullberg

vikarie

Saga vikarierar på lördagar några gånger per termin, samt i andra grupper vid behov.

Till vardags driver Saga egen verksamhet på Olsegården i Tvååker med tävlingshästar, hästar till utbildning och försäljning.

Lindha Svensson

vikarie

Lindha hoppar in som ridlärarvikarie vid behov. Hon har tidigare jobbat som ridlärare här på ridskolan.

Till vardags jobbar hon som resurs inom skolan och tränar och tävlar i dressyr med sin egen häst Ninja.