Personal

Johanna Wigermo

Ridskolechef, ridlärare och delägare (Föräldraledig HT 2018, VT 19)

Arbetsuppgifter på ridskolan: Personalansvar, köper in hästar, håller ridlektioner för framförallt vuxna och ungdomar, privatträningar i hoppning och dressyr, administration såsom löner, schemaläggning och fakturering samt planering av verksamheten i stort.

Egen häst och tävlingsmeriter: Hemma på vår gård har jag en häst som heter Carolus Rex. Tidigare hästar har jag tävlat upp till 140 cm hoppning och LA Dressyr.

Arbetsmeriter: Jag har varit ridskolechef på Varbergs Ridskola sedan år 2007 och delägare i företaget sedan 2009. Innan dess gick jag hippologprogrammet 2005-2007 och blev diplomerad ridlärare Level 3. Jag har även arbetat som ridlärare på Ljungby Ridskola, gått naturbruksgymnasium på Plönninge med inriktning Ridsport och Naturvetenskap samt genomfört Ridledarutbildningen och Ridsportens Affärsskola.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Jag tycker hela arbetet med att få utbilda är roligt, oavsett om det gäller ryttare, hästar eller personal. Jag tycker också det är roligt att driva företag och att hela tiden sträva efter att göra just vår ridskola ännu bättre!

Charlotte Wettberg

Ridskolechef, ridlärare och delägare (Föräldraledig från november 2018)

Arbetsuppgifter på ridskolan: Håller ridlektioner för både barn, ungdomar och vuxna, inköp av hästar, ekonomi och övrig administration, ansvarig för klädkollektionen.

Egen häst och tävlingsmeriter: Har har två egna hästar, en nyinköpt unghäst f. 2012 som heter Domino Pop och en vuxen tävlingshäst som heter Bocelli (Bosse till vardags), en valack född 2003. Jag har haft Bosse sedan han var 6 år och har sedan dess utbildat honom framför allt i dressyren. Vi har gjort massor med saker tillsammans genom åren, haft både mot- och medgångar. Fokus ligger på dressyrbanan och vi tävlar i dagsläget dressyr upp till och med nivån Prix St. Georges. Med min unghäst är målet att rida lite unghästklasser i dressyr! Jag har även tävlat andras hästar i MsvC/B-klasser i dressyr, samt till och med hoppning 110 cm.

Arbetsmeriter: Jag är utbildad Hippolog, har en kandidatexamen i hippologi och även diplomerad Svensk Ridlärare Level II. Detta via Hippologprogrammet som hålls av Sveriges Lantbruksuniversitet på ridsportsanläggningarna Flyinge och Strömsholm. Jag tog examen år 2012 och har sedan dess jobbat här på Varbergs Ridskola. Både före och under min utbildning har jag haft anställningar på ridskolor i Säffle och Kungsör.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Framförallt att få jobba med mitt stora intresse; hästar. Undervisning och utbildning av både ryttare och hästar ligger mig varmt om hjärtat, vilket gör att det här jobbet passar utmärkt! Jag gick in som delägare i ridskolan sommaren 2014, och sedan dess har jag också fått lära mig mycket mer om hur man driver en verksamhet och allt därtill, vilket är spännande och utvecklande!

Lina Karlsson Budde

Ridlärare och administrationsansvarig

Arbetsuppgifter på ridskolan: Ansvarig för stallet tillsammans med Ida. Håller i ridlektioner både i grupp och privat på olika nivåer. Ansvarig för ledstjärnorna. Administrativa uppgifter kopplade till ridskolans verksamhet såsom fakturering och kundkontakt.

Egen häst och tävlingsmeriter: Min häst heter Larissa, framförallt är hon min bästa vän men vi tävlar också tillsammans i hoppning. Vi har än så länge tävlat på 120 cm nivå men siktar på att tävla högre klasser när vi är redo. Larissa är min första egna häst, men jag har tidigare tävlar andras hästar i hoppning och dressyr.

Arbetsmeriter: Jag har jobbat på Varbergs ridskola sedan sommaren 2013. Innan dess läste jag hippologprogrammet på Sveriges lantbruksuniversitet som ledde fram till en kandidatexamen i hippologi och en examen som diplomerad ridlärare level II. Har utöver denna utbildning även läst pedagogik på Göteborgs universitet under ett år och gått ridledarutbildningen och ungdomsledarutbildningen. Har tidigare jobbat som ridlärare på Björneröds ridcenter, Clarebergs ridklubb och Ranchens ridläger.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Att det är varierande och att jag får jobba med mitt intresse.

Ida Johansson

Ridlärare och tillförordnad ridskolechef HT18/VT19

Arbetsuppgifter på ridskolan: Jag arbetar både i stallet och har mycket lektioner med både barn och vuxna på olika nivåer.

Egen häst och tävlingsmeriter: Jag har tidigare haft ett flertal olika unghästar och tävlat MSV dressyr och 110 hoppning. Jag har en valack som heter Excelzior KS och är född 2010 e. Odermus-Lasandos, planen är att han så småningom ska ut på tävlingsbanan i dressyr.

Arbetsmeriter: Efter mina tre års studier, som ledde fram till en kandidatexamen i hippologi samt en SRL II examen, började jag jobba som ridlärare på Nyköpings Ridsällskap. Efter ett halvår i Nyköping gick flyttlasset till Varberg där jag började jobba som gymnasielärare på Sveriges Ridgymnasium. Eftersom jag är ridskoletjej i grund och botten och saknade ridskolemiljön nappade jag när det blev en ledig tjänst på ridskolan hösten 2014. Sen dess är jag kvar och stormtrivs!

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Det roligaste är att se både hästar och elever utvecklas!

Johanna Johansson

Ridlärare

Arbetsuppgifter på ridskolan: Håller i ridlektioner för elever på olika nivåer och arbetar i stallet med sysslor och ansvarsområden som hör därtill.

Egen häst och tävlingsmeriter: Jag har en egen häst som heter Catorico, kallad Rico. Han är född 2007 e. Catoki - Landor S. Vi har inte tävlat någonting än, men vi tycker det är roligt med både dressyr & markarbete/hoppning.

Arbetsmeriter: Jag är utbildad Hippolog, detta via Hippologprogrammet som hålls av Sveriges Lantbruksuniversitet på ridsportsanläggningarna Flyinge och Strömsholm. Jag tog examen år 2010. Jag har varit nere i Tyskland i två omgångar, först som beridare hos Jan Meves och därefter hos Alexander Schill som beridare och stallchef. Jag har även gått ridledarutbildningen på Strömsholm och därefter jobbat som ridlärare under en period på Halmstads Fältrittklubb. Närmast kommer jag från Sveriges Ridgynasium där jag jobbat som lärare i 5 år. Just nu utbildar jag mig till yrkeslärare på Göteborgs universitet.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Att lära känna alla elever och hästar på Varbergs Ridskola!

Rebecka Andersson

Ridlärare

Arbetsuppgifter på ridskolan: Håller i ridlektioner för elever på olika nivåer och arbetar i stallet med sysslor och ansvarsområden som hör därtill.

Egen häst och tävlingsmeriter: Någon egen häst har jag aldrig haft, men jag började på ridskola när jag var liten och hästintresset har bara blivit större och större sen dess. Genom åren så har jag haft olika medryttarhästar samt ridit flera kompisars och andras hästar. Eftersom jag har studerat vid både Sveriges Ridgymnasium och Hippologprogrammet så har jag haft möjlighet att rida många välutbildade och olika sorters hästar. Det sista året har jag ridit både dressyr och hoppning upp till och med MSV- nivå på träning, men det är hoppning som jag tycker allra mest om!

Arbetsmeriter: Direkt efter studenten 2015 så började jag på Hippologprogrammet och gick ut där sommaren 2018. Jag har nu en kandidatexamen i hippologi samt ett godkänt yrkesprov för Svensk Ridlärare Level 2. Vid sidan av studierna så har jag arbetat hos bland annat Hannes & Tove Melin samt ridit försäljningshästar hos Louise Haaga. Efter att jag gjorde min praktik här på Varbergs Ridskola under slutet av VT-17 så har jag vikarierat som ridlärare samt stallpersonal vid enstaka tillfällen under sista halvåret av år 2017.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Det roligaste är helt klart att kunna ha det bästa jag vet, hästar, som del i mitt arbete! Jag gillar även att bidra till både hästar och ryttares utveckling

Linnea Nilsson

Stallpersonal

Arbetsuppgifter på ridskolan: Arbetar i stallet och med hästarna, utför alla uppgifter kopplat till det.

Arbetsmeriter: Har läst djurvård på Munkagårds-gymnasiet. Är uppvuxen på gård och har haft flera hästar hemma att rida på.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Att få vara med alla fina och trevliga hästar.

Malin Jönsson

Stallpersonal

Arbetsuppgifter på ridskolan: Jag arbetar i stallet varje vardag. Jag fodrar, mockar, sköter om hästarna och har extra ansvar för tvätten och sadelkammaren.

Arbetsmeriter: Jag har ridit och jobbat på Kvarnagården i många år. Mina favorithästar i stallet är MissClassic, Sack och Peter Pan. Malin rider lektion en gång i veckan och brukar vara med på ridskolans dressyrtävlingar.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Det roligaste är att sköta om hästarna och att vara i stallet.

Ronny Karlsson

Stallpersonal

Arbetsuppgifter på ridskolan: Jag arbetar i stallet varje vardag och gör allt ifrån att sköta om hästarna till att köra traktor och sköta anläggningen.

Arbetsmeriter: Jag har jobbat på Kvarnagården i väldigt många år och sett flera olika hästar och elever komma och gå. Min favorithäst är Hasse för han är lite busig!

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Det roligaste äratt komma till stallet på morgonen när alla hästarna gnäggar!

Therese Malmgren

Stallpersonal

Arbetsuppgifter på ridskolan: Jag arbetstränar på ridskolan tre halvdagar i veckan och min auppgifter är att se till att hästar och utrustning är i gott skick, samt rycka in där det behövs.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Variationen - det är aldrig samma sak som ska göras. Och alla underbara hästar såklart

Rickard Kviberg

Stallpersonal

Arbetsuppgifter på ridskolan: Jag jobbar på ridskolan på tisdag och fredag förmiddag. Mina uppgifter är att mocka, se till att hästarna har rent i vattenkoppar och krubbor och att städa toaletten och kontoret.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Att mocka mina tre spiltor och att träffa mina jobbarkompisar!

Findus

anställd som stallets charmör

Peder