Nya restriktioner på ridskolan

Svenska Ridsportförbundet har nu kommit ut med något stramare rekommendationer för ridskoleverksamheten. Vi är skyldiga att följa dessa för att vi ska kunna hålla verksamheten igång, vilket ligger i allas intresse. Alla måste hjälpas åt!

Förändringar:

• Endast enmedhjälpare i stallet, enbart för de som verkligen behöver det, övriga är här själva! Dvs elever i nybörjargrupp samt Junior 1-2. De flesta elever i Junior 3 samt alla i Junior 4 förväntas klara sig själva! Kom ihåg att vi har stallvärdar på plats i stallet, de hjälper till där det behövs. Ett perfekt tillfälle att få barnen att faktiskt lära sig fler moment på egen hand!
  • Läktaren hålls stängd. Enda undantagen gäller den som har följt med som medhjälpare i stallet och som ur säkerhetssynpunkt bedöms behövas närvarande under lektionen, samt om du ska rida en häst som redan är med på lektionen innan. Man får uppehålla sig på läktaren max 30 minuter före sin lektionsstart.
  • T.ex. mormor, farfar, kompisar, syskon osv. måste tyvärr avstå från att komma och titta på ridlektionerna just nu!
  • Toaletten i stallet ska användas så lite som möjligt, endast vid tidsnöd. Annars använd toaletterna som finns i ridhusbyggnaden, du hittar dem på nedre plan under läkaren (gå in genom svarta dörren till höger om läktardörren, så kommer du till dem).
  • Max 2 personer i sadelkammaren samtidigt
  • Borstarna flyttar ut i stallet för att undvika trängsel i sadelkammaren.

Påminnelse:

• Kom max 30 minuter innan ridlektion, rid och åk hem direkt efteråt. Detta gäller alla!
  • Torka av utrustning när du övertar en häst i ridhuset! Det finns engångsservetter att torka med, ridläraren samlar in dessa efter uppsittning.
  • Rid med handskar! Ha dem på även vid hantering i stallet.
  • Putsa utrustningen med sadeltvål och varmt vatten efter användande. Sprid ut er i stallet, det finns krokar på många ställen i stallet, fritt fram att använda dessa när man putsar utrustning!
  • Borstarnas handtag sprayas av med desinfektionsmedel innan de läggs tillbaka i lådorna.

De som får finnas i stallet utöver sina ridlektioner är personalen samt stallvärdar/instruktörselever som behövs för att sköta hästar samt hjälpa orutinerade elever i stallet.

Vi tycker såklart att det här är jättetråkigt, precis som ni säkert gör! Vi har sedan många år tillbaka jobbat aktivt för att ridskolan ska vara en mötesplats med gemenskap och härlig stämning. Det känns trist att vi inte kan erbjuda det just nu, men vi måste prioritera att vår verksamhet ska vara försvarbar att fortsätta bedriva utifrån den pandemi som härjar. Allt det andra trevliga får vi försöka ta igen när detta är över! <3

Mvh, Ridlärare, personal & hästar!