Fullständiga restriktioner gällande ridskolan & Covid -19

Uppdaterad 2021-01-15
Information om vad som gäller vid ridning, med hänsyn till rådande smittläge.

Baserat på rekommendationer från FHM och Svenska Ridsportförbundet gäller följande hos oss på ridskolan:

• Personer med förkylnings- eller sjukdomssymtom ber vi stanna hemma.
  • Personer i riskgrupp eller med anhöriga i riskgrupp samt personer med samhällsviktiga arbeten måste själva bedöma lämpligheten i att delta i ridverksamheten. Är du i riskgrupp och vill diskutera situationen så är du välkommen att kontakta ridskolan.
  • Tvätta händerna och följ allmänna hygienråd.
  • Läktaren hålls stängd. Enda undantagen gäller den som har följt med som medhjälpare i stallet och som ur säkerhetssynpunkt bedöms behövas närvarande under lektionen, samt om du ska rida en häst som redan är med på lektionen innan. Man får uppehålla sig på läktaren max 30 minuter före sin lektionsstart.
  • T.ex. mormor, farfar, kompisar, syskon osv. måste tyvärr avstå från att komma och titta på ridlektionerna just nu!
  • Toaletten i stallet ska användas så lite som möjligt, endast vid tidsnöd. Annars använd toaletterna som finns i ridhusbyggnaden, du hittar dem på nedre plan under läkaren (gå in genom svarta dörren till höger om läktardörren, så kommer du till dem).
  • Max 2 personer samtidigt i sadelkammaren
  • Grupplistorna med hästfördelning flyttas ut i stallet för att undvika trängsel, de sitter nu på anslagstavlan mittemot sadelkammaren. Samma sak med borstarna.
  • Max 1 medhjälpare/person, enbart för de som verkligen behöver det, övriga är här själva! D.v.s. elever i nybörjargrupp samt Junior 1-2. De flesta elever i Junior 3, samt alla i Junior 4, förväntas klara sig själva! Vi har stallvärdar på plats i stallet, de hjälper till där det behövs! Elever som har ledare ska i möjligaste mån ledas av förälder/familjemedlem.
  • Kom max 30 minuter innan ridlektion, rid och åk hem direkt efteråt. Detta gäller alla!
  • Hästskötarsystemet är fortsatt satt på paus, med samma syfte som punkten ovan. Stallvärdar och ledare fortsätter som vanligt.
  • Rid med handskar.
  • Rengör sadel och träns när hästen tas in i stallet efter ridlektion. Tyglar, remmar på tränset, ovansidan sadel, sadelgjordsstroppar och eventuella andra kontaktytor. För den som önskar finns rengöringsservetter att använda för avtorkning av berörda ytor vid ryttarbyte i manegen.
  • Prova På-ridningen på lördagar är för närvarande inställd.

Håll i, håll ut och kom ihåg; håll en hästlängds avstånd!

Vänliga hälsningar,
Personalen på Varbergs Ridskola