Navigera

 

Personal

  • JW ZantosJohanna Wigermo
   Ridskolechef, ridlärare och delägare
   (Föräldraledig HT 2018)

   Arbetsuppgifter på ridskolan: Personalansvar, köper in hästar, håller ridlektioner för framförallt vuxna och ungdomar, privatträningar i hoppning och dressyr, administration såsom löner, schemaläggning och fakturering samt planering av verksamheten i stort.

   Egen häst och tävlingsmeriter: Just nu har jag ett Svenskt halvblod som heter Zantos. Honom tävlar jag i framförallt hoppning upp till 120 cm. Hemma på vår gård har jag ytterligare en häst. En treåring som heter Carolus Rex. Tidigare hästar har jag tävlat upp till 140 cm hoppning och LA Dressyr.

   Arbetsmeriter: Jag har varit ridskolechef på Varbergs Ridskola sedan år 2007 och delägare i företaget sedan 2009. Innan dess gick jag hippologprogrammet 2005-2007 och blev diplomerad ridlärare Level 3. Jag har även arbetat som ridlärare på Ljungby Ridskola, gått naturbruksgymnasium på Plönninge med inriktning Ridsport och Naturvetenskap samt genomfört Ridledarutbildningen och Ridsportens Affärsskola. 

   Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Jag tycker hela arbetet med att få utbilda är roligt, oavsett om det gäller ryttare, hästar eller personal. Jag tycker också det är roligt att driva företag och att hela tiden sträva efter att göra just vår ridskola ännu bättre! 

  • CW BosseCharlotte Wettberg
   Ridskolechef, ridlärare och delägare

   Arbetsuppgifter på ridskolan: Håller ridlektioner för både barn, ungdomar och vuxna, inköp av hästar, ekonomi och övrig administration, ansvarig för klädkollektionen.

   Egen häst och tävlingsmeriter: Har har två egna hästar, en nyinköpt unghäst f. 2012 som heter Domino Pop och en vuxen tävlingshäst som heter Bocelli (Bosse till vardags), en valack född 2003. Jag har haft Bosse sedan han var 6 år och har sedan dess utbildat honom framför allt i dressyren. Vi har gjort massor med saker tillsammans genom åren, haft både mot- och medgångar. Fokus ligger på dressyrbanan och vi tävlar i dagsläget dressyr upp till och med nivån Prix St. Georges. Med min unghäst är målet att rida lite unghästklasser i dressyr! Jag har även tävlat andras hästar i MsvC/B-klasser i dressyr, samt till och med hoppning 110 cm.

   Arbetsmeriter: Jag är utbildad Hippolog, har en kandidatexamen i hippologi och även diplomerad Svensk Ridlärare Level II. Detta via Hippologprogrammet som hålls av Sveriges Lantbruksuniversitet på ridsportsanläggningarna Flyinge och Strömsholm. Jag tog examen år 2012 och har sedan dess jobbat här på Varbergs Ridskola. Både före och under min utbildning har jag haft anställningar på ridskolor i Säffle och Kungsör.

   Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Framförallt att få jobba med mitt stora intresse; hästar. Undervisning och utbildning av både ryttare och hästar ligger mig varmt om hjärtat, vilket gör att det här jobbet passar utmärkt! Jag gick in som delägare i ridskolan sommaren 2014, och sedan dess har jag också fått lära mig mycket mer om hur man driver en verksamhet och allt därtill, vilket är spännande och utvecklande!

  • Bild Lina litenLina Karlsson Budde
   Ridlärare och stallansvarig

   Arbetsuppgifter på ridskolan: Ansvarig för stallet tillsammans med Ida. Håller i ridlektioner både i grupp och privat på olika nivåer. Ansvarig för ledstjärnorna. Administrativa uppgifter kopplade till ridskolans verksamhet såsom fakturering och kundkontakt.


   Egen häst och tävlingsmeriter: Min häst heter Larissa, framförallt är hon min bästa vän men vi tävlar också tillsammans i hoppning. Vi har än så länge tävlat på 120 cm nivå men siktar på att tävla högre klasser när vi är redo. Larissa är min första egna häst, men jag har tidigare tävlar andras hästar i hoppning och dressyr.

   Arbetsmeriter: Jag har jobbat på Varbergs ridskola sedan sommaren 2013. Innan dess läste jag hippologprogrammet på Sveriges lantbruksuniversitet som ledde fram till en kandidatexamen i hippologi och en examen som diplomerad ridlärare level II. Har utöver denna utbildning även läst pedagogik på Göteborgs universitet under ett år och gått ridledarutbildningen och ungdomsledarutbildningen. Har tidigare jobbat som ridlärare på Björneröds ridcenter, Clarebergs ridklubb och Ranchens ridläger.

   Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Att det är varierande och att jag får jobba med mitt intresse.

  • ida bild nyIda Johansson
   Ridlärare

   Arbetsuppgifter på ridskolan: Jag arbetar både i stallet och har mycket lektioner med både barn och vuxna på olika nivåer.


   Egen häst och tävlingsmeriter: Jag har tidigare haft ett flertal olika unghästar och tävlat MSV dressyr och 110 hoppning. Just nu har jag en unghäst, Son of Beauty (”Sune”), född 2012, e. Hermes-Briar som jag hoppas mycket på inför framtiden.

   Arbetsmeriter: Efter mina tre års studier, som ledde fram till en kandidatexamen i hippologi samt en SRL II examen, började jag jobba som ridlärare på Nyköpings Ridsällskap. Efter ett halvår i Nyköping gick flyttlasset till Varberg där jag började jobba som gymnasielärare på Sveriges Ridgymnasium. Idag är jag fortfarande anställd på SRG men jobbar den största delen här på ridskolan.

   Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Det roligaste är att se både hästar och elever utvecklas!
  • Personaltavla bild MalinMalin Jönsson
   Stallpersonal

   Arbetsuppgifter på ridskolan: Jag arbetar i stallet varje vardag. Jag fodrar, mockar, sköter om hästarna och har extra ansvar för tvätten och sadelkammaren.

   Arbetsmeriter: Jag har ridit och jobbat på Kvarnagården i många år. Mina favorithästar i stallet är MissClassic, Sack och Peter Pan. Malin rider lektion en gång i veckan och brukar vara med på ridskolans dressyrtävlingar.

   Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Det roligaste är att sköta om hästarna och att vara i stallet.
  • Personaltavla bild RonnyRonny Karlsson
   Stallpersonal

   Arbetsuppgifter på ridskolan: Jag arbetar i stallet varje vardag och gör allt ifrån att sköta om hästarna till att köra traktor och sköta anläggningen.

   Arbetsmeriter: Jag har jobbat på Kvarnagården i väldigt många år och sett flera olika hästar och elever komma och gå. Min favorithäst är Hasse för han är lite busig!

   Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Det roligaste är att komma till stallet på morgonen när alla hästarna gnäggar!

  • Personaltavla ThereseTherese Malmgren
   Stallpersonal

   Arbetsuppgifter på ridskolan: Jag arbetstränar på ridskolan tre halvdagar i veckan och min auppgifter är att se till att hästar och utrustning är i gott skick, samt rycka in där det behövs.

   Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Variationen - det är aldrig samma sak som ska göras. Och alla underbara hästar såklart

  • bild rikardRickard Kviberg
   Stallpersonal

   Arbetsuppgifter på ridskolan: Jag jobbar på ridskolan på tisdag och fredag förmiddag. Mina uppgifter är att mocka, se till att hästarna har rent i vattenkoppar och krubbor och att städa toaletten och kontoret.

   Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Att mocka mina tre spiltor och att träffa mina jobbarkompisar!
  • Lindha S hemsidanLindha Svensson
    Ridlärare - Lindha jobbar en lördag EM i månaden på ridskolan!

   Arbetsuppgifter på ridskolan: Ridlärare under utvalda lördagar

   Egen häst och tävlingsmeriter: Jag har turen att äga en häst som kan dressyrens alla konster, Wild Willy (född 2002) är utbildad Grand Prix och en riktigt läromästare. Tillsammans är målet för i år stadiga rundor i St.Georges. Min andra häst heter Alias Salto (född 2004). Salto är egentligen en storlek för stor för mig, men vi kämpar på och målet i år är att hitta tillbaka till tävlingsbanorna och rida stadiga rundor i MsvB.

   Arbetsmeriter: Har jobbat många år som ridlärare på Karlskoga Ridklubb innan jag flyttade hit till Varberg förra året. Det ska nu bli väldigt roligt att bli en del av Varbergs Ridskola! Jobbar huvudsakligen inom socialförvaltningen med barn och ungdomar, hoppar in och jobbar lite extra på ridskolan utöver det!

   Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Jag gillar att undervisa, och använda min pedagogiska kunskap för att få alla elever att utvecklas så mycket som möjligt!
    
  • Linnea Linnea Nilsson
   Stallpersonal   
   Arbetsuppgifter på ridskolan: Arbetar i stallet och med hästarna, utför alla uppgifter kopplat till det.

   Arbetsmeriter: Har läst djurvård på Munkagårds-gymnasiet. Är uppvuxen på gård och har haft flera hästar hemma att rida på.

   Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Att få vara med alla fina och trevliga hästar. 
 • Gustav hemsidan
  Findus hemsidan
  Gustav & Findus
  anställda som stallets charmörer <3  
Ridskoleservice i Varberg AB Kvarnagårdens Ridcenter 432 32 Varberg