Navigera


Hästarna

 • Abbe2 hemsidanAbbe
  heter egebtligen Airborn
  f. 2006
  e. Albatros - Landor S
  Oldenburgare
  brun
  ca 163 cm

  Abbe är en välskolad kille som har en hel del rutin i bagaget. Han har tidigare tävlat en hel del i hoppning upp tom 130 cm, både i Sverige och utomlands. Han trivs dock bättre med att hoppa "lagom högt" som han gör till vardags på ridskolan. Abbe är väl grundutbildad, har lagom framåtbjudning och en trevlig ridbarhet. För ryttaren handlar det om att hitta den rätta balansen mellan skänkel, säte och hand - gör man det så jobbar han på superfint!
 • Abbey hemsidanAbbey
  Heter egentligen Abbeygail
  Född 2003 e. Bram- Sky High
  New Forest
  Brun
  144 cm
  D-ponny

  Underbart sött sto som är lite känslig och pigg i ridningen. Med duktiga ryttare är hon väldigt fin i dressyren och hon kan hoppa riktigt bra! Hon tycker om när man rider med en stilla och mjuk hand och stadig sits. Hon kom till ridskolan sommaren 2009.
  Har varit ute och tävlat hoppning upp till 90 cm med våra duktiga elever.
 • Alfons hemsidanAlfons Åberg
  Heter egentligen Sunny Daz
  f. 2006
  Imp. Irland
  B-ponny

  Alfons är en riktig charmknutte med glimten i ögat! Han har en härlig inställning till livet och är uppskattat av många elever! Han håller ett lagom tempo, alltid framåt utan att bli het, och är väldigt snäll & duktig i hoppningen. Hans trav är väldigt studsig att sitta i, bra träning för alla blivande dressyrryttare! ;) I dagsläget är han stallets minsta häst.
 • Born hemsidanBorn
  heter egentligen Born 2 Love U 2 Y
  född 2003
  e. Love 2 U 2 - Kaliber
  SWB
  ca 163 cm

  Born är en genomsnäll och trevlig herre. Han är känslig att rida och går allra bäst med en ryttare som har mjuk, stilla hand om som kan rama in honom med skänklarna. Han är duktig och välutbildad både i hoppning och dressyr. Ger en fin ridkänsla! Innan han kom till oss har han tävlat i hoppning upp till 115 cm.

   
 • Breeze hemsidanBreeze
  heter egentligen Creaga Coral Breeze
  f. 2007
  Imp. Irland
  145 cm
  D-ponny

  Breeze var inte alls mycket utbildad när hon flyttade till oss. Vår instruktör Lina gjorde ett bra jobb med henne och idag är hon en riktigt fin dressyrponny för den som har kvicka skänklar. I hoppningen får man vara tydlig med väg och tempo, men om man klarar det hoppar hon jättefint. Breeze och Lina vann KM i dressyr för privathästar år 2014!
 • Calle hemsidanCalle
  heter egentligen Carpe Diem
  f. 2011
  e. Cupper - Uttini
   SWB
  Brun
  ca 172 cm

  Calle är en vänlig valack som alltid vill göra sitt bästa. Innan vi köpte honom tävlade han i hoppning på 120 nivå, men eftersom han inte gillar att vara ensam på tävlingsbanan fick vi möjligheten att köpa honom, vilket vi är väldigt glada för! Han gillar att mysa och stå i centrum vilket gör att han är populär hos många. Eftersom han är så rutinerad i hoppningen löser han det mesta på egen hand, framförallt om han får välja hastigheten själv. Calle gillar att ha lite fart under hovarna! Han är en känslig kille även i dressyren vilket i nuläget inte gör honom lämplig för våra mindre rutinerade elever.
 • Claude hemsidanClaude
  f. 2010
  e. Kroongraaf
  Imp. Irland
  Brun
  ca 163 cm

  Claude har tidigare gått en del hoppning på Irland innan han flyttade till oss. Han är en mycket trevlig liten häst som gillar att arbeta oavsett om det är hoppning eller dressyr som står på schemat. Han är också en riktig gentleman i stallet som gillar att bli ompysslad. 
 • Collin hemsidanCollin
  heter egentligen Clover Cruise Collins
  f. 2012
  e. Berkley Cruise u. Goleen Dolly
  Imp. Irland
  Skimmelskäck
  ca 163 cm

  Collins är en unghäst som är inköpt för att vidareutbildas och så småningom växa in i rollen som ridskolehäst. Vi tycker att Collin är en väldigt trevlig individ som har alla förutsätningar för att bli en riktigt trevlig skolhäst, så vår ambition är att skola in honom successivt när han är redo. Han är en snäll kille med bra ridbarhet, och som samtidigt har lite fart under hovarna! Som fyraåring har han redan hunnit starta lokal hopptävling felfritt, 80 + 90 cm så det bådar gott!
 • Colour hemsidanColour
  heter egentligen Clocksworth Colour
  Född 2010
  okänd härstamning
  Imp. Irland
  Skäck
  ca. 152 cm


  Colour är en genomsnäll häst med tre taktfasta gångarter. Han är lugn och trygg att rida och samtidigt väldigt lydig. Han är till exempel en perfekt häst att träna galoppfattningar på eftersom han gör dem så snällt och enkelt. Colour är också trevlig att hoppa men för att få fram de bästa sprången gäller det att ryttaren visar honom vilket som är ett bra tempo.
 • FannyFanny
  Född 2005
  Okänd härstamning
  Import Irland
  Skimmel
  maxad B-ponny

  Fanny är en pigg och glad ponny som flyttade till oss våren 2014. Fanny gillar fart, framför allt när hon får galoppera på långsidorna. Mjuk och skön att sitta på och en stor favorit på exempelvis ridlekis!
 • felixFelix
  Född 1993
  e: Galaeaz ox
  Svensk Ridponny
  Fux
  D-ponny

  Mycket fin och känslig i dressyren. Går ej med på hoppning då han tycker att det är läskigt med hinder. Han är mysig i stallet och gillar när man pysslar medhonom! En riktig stjärna i dressyren! Felix är korsning mellan arab & russ.
 • Joe hemsidanJoe
  heter egentlige Joe Ninety
  Född 2009
  Brun
  Imp. Irland
  145 cm
  D-ponny

  Joe är en genomsnäll kille som flyttade till ridskolan sommaren 2014. När han var ny kunde han ingenting alls så vi har tillsammans med hans halvfodervärd lagt mycket tid på att utbilda honom. I början gick han inte så många lektioner men börjar nu bli redo för att vara med på de flesta nivåerna. Har tävlat DM i hoppning för ridskoleponnyer tillsammans med sin dåvarande halvfodervärd.
 • matadorMatador
  Född 1999
  New Forest
  Fux med silveranlag
  C-ponny

  Matador är en söt ponny med charmig pannlugg! han sköter sig för det allra mesta utmärkt på alla lektioner, men ibland vaknar hans busiga sida och då ger han sin ryttare en liten utmaning. Precis så som en ponny kan göra! Matador kan hoppa väldigt fint och hade innan livet på ridsolan en karriär som tävlingsponny i hoppning. Han fick dessutom hoppdiplom på sitt 3-årstest!
 • Max hemsidanMax
  Heter egentligen Millachess
  Född 2004
  e: Chess ue: Turban Rose
  SWB
  Brun
  ca 165 cm

  Max kom till ridskolan när han var bara 4 år. Han har utbildats av Jenny Odén som haft honom på foder, och av Johanna som tävlat honom upp till 1.10 i hoppning. Han och Jenny vann ridskolemästerskapen i Halland 2010 där de tävlade både i hoppning och dressyr.
  Max är riktigt fin i både hoppning och dressyr, men kan vara lite bekväm av sig ibland och det gäller att få igång bakbenen om han skall jobba ordentligt. Han har varit ute och tävlat i hoppning med flera placeringar.
 • Mulle hemsidanMulle
  heter egentligen Maxim Jázmin
  Född 2010
  e. Maxim Maharadzsa - ue. Ramzes
  Ungerskt halvblod, imp. Ungern
  Fux
  ca 160 cm


  Mulle flyttade till oss i november 2017. Han är en trevlig kille med god potential. När han kom var han väldigt svag och inte så skolad. Han får därför en hel del tid för vidareutbildning och att hinna stärka upp sig, innan han är redo att vara med på så mycket lektioner. Han är en häst med utstrålning som gör sig väl i både dressyr och hoppning!
 • MurreMurre
  heter egentligen Murciélago
  född 2008
  e. Camaro M ue. Electro
  SWB
  brun
  ca 172 cm

  Murre är en glad och positiv kille som är duktig på både hoppning och dressyr. Vi fick köpa honom av familjen Tillerås, där han är född och uppvuxen. Innan han kom till oss har han tävlat hoppning framgångsrikt upp till och med 120 cm. Han är välriden i dressyren och är en fena på att byta galopp, då tycker han själv att han är jätteduktig! I hoppningen kan han än så länge vara ganska pigg och hoppa stora språng (han minns sin karriär på tävlingsbanan!) som kan vara lite svåra att följa om man inte är så van, därför krävs det en ryttare med god balans på hopplektionerna.
 • Nanta hemsidanNanta
  heter egentligen Nanta di Santa Marta
  född 2005
  e. Acrobat II - Ulrik des Isles
  Imp. Italien
  sto
  brun
  ca 166 cm

  Nanta flyttade till ridskolan i mars 2015. Hon är en snäll och trevlig fröken, kan ridas av de allra flesta och är trevlig i både dressyr och hoppning. En pärla!
 • Neon hemsidanNéon
  född 2012
  Konik-ponny (import Polen)
  e. Horoskop, u. Nara - ue. Mantel
  Musblack
  C-ponny

  Néon är en kille med humor och glimten i ögat. Han är trygg i sig själv, gillar full fart framåt och testar gärna om det är han eller ryttaren som ska bestämma, som tur är gör han inga dumheter. Hoppning tycker han är kanonkul så han hoppar gärna i full fart. Dressyr är helt OK och han kan både arbeta i fins form och flytat sig undan skänkeln. Han är fortfarande under inskolning och går därför med i utvalda grupper, men allt eftersom han landar i sin roll som ridskoleponny så kommer han dyka upp på allt fler lektioner.
 • Pixie hemsidanPixie
  f. 2008
  Import Irland
  Tigrerad
  B-ponny

  Pixie är en charmig ponny av mindre modell. Hon har en härlig uppsyn med bus i blicken även om hon alltid är väldigt snäll. Pixie har snabbt blivit en favorit bland många och har anpassat sig väl på lektionerna, nu fungerar hon bra på de allra flesta lektioner, men givetvis med lite mindre ryttare eftersom hon är så liten :)
 • Poppy hemsidanPoppy
  heter egentligen Patricks Projekt
  född 2004
  e. Okänd
  Imp. Irland
  Brun
  Sto
  D-ponny, ca 146 cm

  Poppy är ett sto med mycket energi som gillar både hoppning och dressyr om ryttaren är mjuk och följsam. 
 • Prisse hemsidanPrisse
  heter egentligen Surprise II
  Född 2011
  okänd härstamning
  Imp. Irland
  Skimmel
  D-ponny ca 145 cm


  Prisse flyttade till ridskolan i juni 2017. Han är en glad kille med en del humor! Ibland kan han uppfattas som lite ”bufflig” men i själva verket är han snarare väldigt känslig, men reagerar med att göra sig lite okänslig när han inte förstår vad man menar. Prisse är duktig att hoppas och har hittills startat klubbtävling i hoppning 80 cm.
 • Queen hemsidanQueen
  heter egentligen Hillstreet Queen
  född 2009
  e. Mohill Cavalier Clover  ue. Killydrum Flight
  Imp. Irland
  Brun
  Sto
  ca 167 cm

  Queen flyttade till ridskolan i juli 2015. Hon är duktig på att hoppa och välutbildad  dressyr. Har väldigt trevlig temperament och vi tror mycket på henne som ridskolehäst i framtiden!
 • romeoRomeo
  Född 2002
  Lettiskt varmblod
  Mörkbrun
  155 cm

  Romeo är en liten charmig häst som är trevlig att rida i både hoppning och dressyr. Han är mjuk och smidig i kroppen och om man gör rätt får man en väldigt bra känsla. Kvick och känslig är också två ord som beskriver honom väl. Han kom till ridskolan hösten 2008.
 • Sansa hemsidanSansa
  heter egentligen Kilcorban Sunny D
  Född 2012
  okänd härstamning
  Imp. Irland
  Gulbrun
  C-ponny ca 136 cm


  Sansa flyttade till ridskolan i september 2017. Då var hon bara fem år och ganska så grön men väldigt snäll och positiv. Sansa har ett trevligt temperament, är mjuk och fin i dressyr och gillar att hoppa.  
 •  SessanSessan
  heter egentligen Less of that

  f. 2010
  Okänd härstamning
  Import Irland
  Brun
  D-ponny ca 142 cm

  Sessan flyttade till oss i september 2018. Hon gillar att bli ompysslad och är väldigt snäll. Trevlig i både hoppning och dressyr för den som har lite kvicka skänklar.

 • Shelley hemsidanShelley
  f. 2006
  e. Norhaven Apache u. Annie the Musical
  Imp. Irland
  Skäck
  ca 165 cm

  Shelley är en fröken som alltid är på väg framåt! Ibland så mcyket så hon kan bli lite snabb, hon behöver därför hjälp av ryttaren med många avstämningar så att hon rör sig i ett balanserat tempo. Hon är alltid snäll, både i hantering och ridning. Hon har visat sig vara riktigt duktig och smart i hoppningen, så bara ryttaren vågar lita på henne så sköter hon resten själv!
 • Silver hemsidanSilver
  Woodhill Silver
  f. 2006
  e. Glenayre Silver Fox  ue. Robe Earl
  Imp. Irland

  Connemara
  140 cm, C-ponny

  Silver köptes från en annan ridskola där hon gått ett tag, innan dess kommer hon från Irland. Silver hade inte så mycket grundutbildning när hon kom till oss, och hade svårt för att galoppera lugnt. Det har verkligen blivit mycket bättre och nu är hon en snäll & uppskattad ridskolehäst. Hon är riktigt duktig på att hoppa. Inte illa att både vinna och komma trea i Hopp-KM 2013, efter bara några månader på ridskolan! År 2015 blev hon dessutom placerad som fyra i Hallandsmästerskapet i hoppning för ridskoleponnyer, tillsammans med sin dåvarande halvfodervärd Wilma Söderbaum.
 • Sunny hemsidanSunny
  Heter egentligen Sunny My Thai
  f. 2008
  e: Gribsvads Rosehal u:Derwen Secret Arrival
  Welsh cob
  Gulbrun
  C-ponny

  Kom till oss mars 2013. Hon är världens sötaste och snällaste ponny och har utvecklats mycket under det sista året. Hon är en klippa i hoppningen och det bästa hon vet är att hopptävla!
 • Ted hemsidanTed
  heter egentligen United
  f. 2007
  e. Ustinov - Cantus
  Oldenburgare
  svart/mörkbrun
  ca 164 cm

  Ted är en kille med fräs under hovarna, han gillar när det är full fart och allra helst vill han hoppa. Innan han kom till ridskolan har han haft en karriär som hopphäst i Danmark där han har tävlat upp till och med 125 cm som sexåring, det ryktas även att han var godkänd hingst i Danmank som fyraåring men det har vi inte fått bekräftat. Vi är glada över att ha energiknippet Ted på ridskolan, även om han fortfarande är relativt ny så blir han allt eftersom mer och mer inskolad. Han gillar bäst att ridas av ryttare som ramar in honom mellan hjälperna men utan att fastna i handen, lyckas man med det så har man en riktigt riktigt fin häst att trimma på! Vissa elever beskriver honom som stallets Ferrari och det stämmer ganska bra! Av den anledningen är han i nuläget inte lämplig för våra orutinerade elever.
 • Tofflan hemsidanTofflan
  heter egentligen Ringfort Glass Slipper
  f. 2010
  e. Westside Mirah - Abbeyleix Fionn
  Connemara
  Skimmel
  D-ponny ca 143 cm

  Tofflan är ett nätt och känsligt sto med en härlig energi som gillar både hoppning och dressyr. Hon flyttade till oss i oktober 2018 och vi tror mycket på henne som lektionsponny! Ni kommer se henne mer och mer på lektionerna framöver.
 • ValleValle
  Heter egentligen Viesulis.
  f. 2002
  Imp. Lettland
  ca 170 cm.

  Valle är en rejäl herre, men lika snäll som han är stor. Han är stadig, positiv och verkar tycka det mesta i livet är spännande. Tidigare har han tävlat lite i hoppning.

  Han flyttade till ridskolan den 9 januari 2014.
 • AdiÅdi
  Heter egentligen Ardbeg
  f. 2006
  e. Acacio ue. Turban Rose
  SWB
  brun
  ca 171 cm

  Ådi är en stor och mysig herre som är glad och positiv till det mesta! I och med sin storlek så är det en del häst att rida, men vad gör väl det när han är så fin?! Innan Ådi kom till oss har han hunnit vara både "tanthäst" och tävlat hoppning till och med 115 cm.
 • Åskar hemsidanÅskar
  f. 2007
  e. Corlensky G  ue. Biggles
  SWB
  skimmel
  ca 174 cm

  Åskar flyttade till oss i början av maj 2016. Han är en rejäl kille som trots sin storlek är smidig och ridbar. Han är en glad häst som är både duktig och rolig att rida både i hoppning och dressyr. För att han ska komma till sin absoluta rätt så behöver man som ryttare vara kvick i sin hjälpgivning så att man får igång kvicka bakben på Åskar, då är det bara att tuta och köra!
Ridskoleservice i Varberg AB Kvarnagårdens Ridcenter 432 32 Varberg