Navigera

Tävlingsformer

STARTFÄLTTÄVLAN
Vi anordnade vår första startfälttävlan i maj 2014. Det var en mycket uppskattad tävling som vi planerar att fortsätta genomföra. Läs mer info i propositionen under "Tävlingsschema".

HUBERTUSJAKT
Varje höst anordnar vi en traditionsenlig Hubertusjakt, uppskattat av både hästar & elever! Det finns två olika jakter att välja på; en lugn runda i huvudsak skritt & trav där det är frivilligt att hoppa små hinder, och en fartfyllt ritt över stock & sten som avslutas med ett upplopp och rävsvansjakt. Läs mer info i propositionen under "Tävlingsschema".

DRESSYR & HOPPNING
Det som tidigare kallades ridskolecupen ersätts nu av fristående tävlingar i hoppning och dressyr.
Det finns möjlighet att rida utom tävlan där man istället rider programträning eller banhoppningsträning. Alla ryttare kanske inte har nerverna för att tävla, men vill ändå passa på att få en bedömning av sin egen prestation, då är detta ett utmärkt tillfälle! Rider man utom tävlan så får man inte några rosetter eller priser, men däremot får man några minuter extra inne på tävlingsbanan och därmed chans att t.ex. hoppa om några hinder där det inte gick bra, eller ta om någon programdel som man behöver öva mer på, allt i samråd med domaren.

Ingen tävling blir av utan funktionärer. Är man med och tävlar så räknar vi med att man också deltar som funktionär. Yngre barn kanske inte har möjlighet att ta ansvar över en funktionärsuppgift, men vi räknar med att deras målsman kan hjälpa till. Man får vara beredd på att exempelvis vara funktionär under eftermiddagen även om man själv startat på förmiddagen. På en tävling finns många typer av funktionärsuppdrag, man måste inte vara hästkunnig för att klara av alla uppgifter! Har man inte möjlighet att hjälpa till under dagen så kan det finnas uppgifter som behöver göras före tävlingsdagen. Funktionärsuppgift tilldelas i samband med anmälan. Alla tävlande ansvarar för att läsa funktionärslistan innan tävlingsdagen.

Banbygge / bygge av dressyrstaket sker vanligtvis dagen före tävlingen, läs ryttarmeddelandet för exakt tid. Alla tävlande är med och hjälper till med detta.

Betalning sker kontant på kontoret senast en vecka efter anmälan, all betalning ska vara gjord innan tävlingsdagen. Har man ej betalt inom en vecka så går platsen till någon annan. Kom ihåg att rådgöra med din ridlärare angående vilken häst och vilken klass du bör rida. Om hästen blir sjuk eller på annat sätt får förhinder förbehåller vi oss rätten att byta till lämplig ersättare.

Startanmälan ska ske i sekretariatet på tävlingsdagen, innan man startar.
För att delta i tävlingen ska man rida i J1/S2 eller högre.

Klasser Hoppning Dressyr
Miniserien
200 kr
Endast juniorer
Hemlig häst, ange tre önskemål vid anmälan
Medhjälpare på banan är tillåtet
20-30 cm Specialprogram i skritt & trav, man rider 2 & 2
Debutantserien
220 kr
Rosett och pris till placerade ryttare
Junior och senior
Juniorer hemlig häst, ange tre önskemål vid anmälan
40, 50, 60 cm
Stilbedömning, ingen omhoppning
Dressyrprogram ”Ryttartest Inledande klass” (alla 3 gångarter)
Elitserien
250 kr
Rosett och pris till placerade ryttare
70, 80, 90, 100 cm
Stilbedömning i grundomgången,
omhoppning
LC, LB, LA

Välkomna med frågor & funderingar!

Policy (regler) under alla tävlingar på Varbergs Ridskola:


Man hälsar på alla! Stora som små.

  • Vi peppar och hejar på varandra. Att tävla ska vara roligt! Tänk på att alltid ha en bra attityd- även om ridningen kanske inte gick så bra som du hade tänkt dig. Dåligt uppförande kan medföra startförbud. Detta gäller vuxna och barn och även föräldrar!
  • De som rider samma häst ska sköta hästen tillsammans under tävlingsdagen. Den som är mest van tar hand om den andra och visar hur det går till. Man följer med ”miniryttaren” till banan och finns som hjälp vid behov. Man ska putsa utrustning, byta tillbaka schabrak, mocka i spiltan eftersom hästen står inne och se till att den kommer ut i hagen efteråt (man går tillsammans med de andra)
  • Man hjälper till som funktionär när man kan, alla som deltar på tävlingen ska vara funktionär. Det krävs ganska många för att genomföra en tävling och det är kul att hjälpa till! Det finns även uppgifter att utföra både innan och efter tävlingen. Se funktionärslistan för att veta var du ska vara.
  • Dagen innan får man göra flätor, utan att göra knoppar. Man får vara i stallet tills ridläraren går hem (ca kl.17) Tänk dock på att hästen kan vara upptagen med lektioner och behöver en lugn stund ibland. Man hinner få den färdig på tävlingsdagen.
Ridskoleservice i Varberg AB Kvarnagårdens Ridcenter 432 32 Varberg