Navigera

Hästhållning

topbild hasthallningFör att hästarna ska må bra behövs deras naturliga behov tillgodoses, de behöver ha social kontakt med andra hästar, få sitt tuggbehov tillgodosett och röra sig. Vi strävar efter en sund hästhållning och en naturlig vardag för hästarna. Alla våra hästar går i en gemensam stor flock med fri tillgång på halm för att kunna både röra sig så mycket som möjligt men också ha tillgång på grovfoder och social kontakt med varandra. Under våren 2018 ändrade vi om vårt utfodringssytem inne i stallet. Vi utfodrar hästarna en gång per dag och ger hela dygnsgivan vid ett tillfälle, så hästarna kan äta som de är gjorda för - att kunna tugga hela dagarna utan långa ätpauser. 


För att hästarna ska trivas och hålla sig friska kräver det att vi har välutbildade instruktörer som kan lägga upp en bra arbetsplan för varje häst. Detta gör att vi snabbt kan ändra någon hästs arbete för att de ska må så bra som möjligt. Så fort vädret tillåter håller vi mycket lektioner utomhus, både på våra fina gräs/grusbanor, men också i skog och mark. Varierat arbete är bra arbete! Våra instruktörer arbetar också hästarna från marken och uppsuttet för att vidareutbilda och säkerställa utbildningsnivån på våra ridskolehästar. 

Hästarna skos regelbundet av vår hovslagare Micke som haft hand om ridskolans hästar sedan 1984. Han känner deras hovar utan och innan. De vaccineras och avmaskas regelbundet och tandläkaren kommer minst en gång per termin. Vid behov behandlas hästarna också av en fysioterapeut som dessutom samarbetar med vår veterinär HKF- Hästklinik Florian L. 


Hästarna visiteras dagligen och vi genomför hälsokontoll på varje häst en gång i månaden. Alla eventuella sjukdomar och skador dokumenteras.

Alla hästar har individuellt utprovar utrustning, det finns information vid varje box/spilta om vad man bör tänka på med varje häst och vilken utrustning den ska ha. Det finns anledningar till varför hästen till exempel ska ha hackamore (träns utan bett) eller kanske måste ha en särskild dressyrsadel. Fråga gärna vår personal om du undrar. 

sommarbetet
Hela flocken i sommarhagen

halmhacken
Fri tillgång på halm i vinterhagen - här hänger de gärna!

vinterhagen alfons

Alfons håller koll i vinterhagen

Ridskoleservice i Varberg AB Kvarnagårdens Ridcenter 432 32 Varberg