Navigera

Hästhållning

topbild hasthallningVi strävar efter att ha en sund hästhållning där hästarna får röra på sig så mycket som möjligt. De går i hagen i en stor flock flera timmar varje dag och går lektion två till tre timmar per dag.

De har tillgång till grovfoder ute i hagen och får utöver det tre givor per dag. Så fort vädret och underlaget tillåter har vi många av lektionerna utomhus.

Hästarna skos av vår hovslagare Micke som haft hand om ridskolans hästar sedan 1984. Han känner deras hovar utan och innan.
De vaccineras och avmaskas regelbundet och tandläkaren kommer minst en gång per termin. Vid behov behandlas hästarna också av en fysioterapeut som dessutom samarbetar med veterinär.

Hästarna visiteras dagligen och vi genomför hälsokontoll på varje häst en gång i månaden. Alla eventuella sjukdomar och skador dokumenteras.

Varje hästs utrustning är individuellt utprovad och det står information vid varje häst vad den ska ha på sig. Det finns anledningar till varför hästen till exempel ska ha hackamore (träns utan bett) eller kanske måste ha en särskild dressyrsadel. Fråga gärna om du undrar. De hästar som behöver rids regelbundet av personalen för att vara hållbara och vidareutbildas.

sommarbetet
Hela flocken i sommarhagen

halmhacken
Fri tillgång på halm i vinterhagen - här hänger de gärna!

vinterhagen alfons

Alfons håller koll i vinterhagen

Ridskoleservice i Varberg AB Kvarnagårdens Ridcenter 432 32 Varberg